هشت پروژه انکشافی در پوهنتون بدخشان افتتاح و سنگ تهداب یک پروژه دیگر گذاشته شد
پوهنمل عبدالتواب بالاکرزی معین علمی و سرپرست وزارت تحصیلات عالی در دومین روز سفر کاری خویش به ولایت بدخشان، هشت پروژه مهم را در پوهنتون بدخشان افتتاح و سنگ تهداب یک پروژه را گذاشت.
این پروژه ها شامل تعمیر تدریسی پوهنحی انجنیری، لابراتوار دیپارتمنت کیمیا، تجهیز واحد تضمین کیفیت، تشناب ها و سنگ تهداب پوهنحی تعلیم و تربیه می باشد، از بودجه انکشافی وزارت تحصیلات عالی، کمک مالی کشور هند و برنامه انکشاف تحصیلات عالی (HEDP)تمویل گردیده که در مجموع 86 میلیون افغانی هزینه آن می شود.
پوهنمل عبدالتواب بالاکرزی معین علمی و سرپرست وزارت تحصیلات عالی در محفلی که به این مناسبت در پوهنتون بدخشان برگزار گردید، ضمن قدردانی از فعالیت ها انکشافات اخیر در پوهنتون بدخشان؛ هدف سفر به این ولایت را دیدار با اساتید و مسوولین نهاد های تحصیلات عالی دولتی و خصوصی و بهتر شدن عرضه خدمات تحصیلی در کشور عنوان نمود.
سرپرست وزارت تحصیلات عالی در قسمت ایجاد پوهنحی های جدید در چوکات پوهنتون بدخشان گفت: "ما به ایجاد رشته های اولویت می دهیم که بتوانند در زنده گی مردم و محیط شان تغییر وارد نماید و نقش مهم در کار یابی و اقتصاد آن ولایت داشته باشد".
وی در رابطه به خواست ها و پیشنهادات رهبری پوهنتون بدخشان و مقام آن ولایت گفت که وزارت تحصیلات عالی با درنظرداشت امکانات خویش و انکشاف متوازن، در حل مشکلات پوهنتون های کشور اقدام نموده و در بخش ایجاد رشته های جدید مانند هایدرولیکس، گردشگری، مدیریت انجنیری آب و محیط زیست در چوکات پوهنتون بدخشان که می توانند در انکشاف و تقویت اقتصادی این ولایت موثر واقع گردد، هم صدا می باشد.
وی همچنان اضافه کرد که در بخش حل مشکلات محصلان اناث و کمپیوتر لب در سال آینده یک باب لیلیه 5 طبقه ی در نظر گرفته شده و ایجاد کمپیوتر لب نیر تحت مراحل تدارکاتی می باشد.
پوهنمل بالاکرزی اظهار داشت که این وزارت با درنظرداشت بودجه خویش که 2 فیصد کل بودجه ملی را تشکیل می دهد، مسوولیت دارد تا این بودجه را بصورت متوازن در 38 نهاد تحصیلی به مصرف برساند که به این اساس یک اندازه مشکل خواهد بود تا به همه تقاضا ها به موقعی رسیدگی صورت گیرد.
پوهنمل بالاکرزی پیرامون کیفیت تحصیلی و فعالیت های که در این بخش صورت گرفته است نیز معلومات ارایه نموده گفت که کار روی نصاب تحصیلی جریان دارد و تا اخیر سال جاری 50 فیصد آن تکمیل خواهد شد. این نصاب با معیار های جهانی و در مشوره با ادارات ذیربط تهیه می گردد.
سرپرست وزارت تحصیلات عالی همچنان در مورد اقدامات وزارت تحصیلات عالی در راستای ارتقای ظرفیت اساتید و کارمندان، تحقیقات علمی، خدمات محصلان، اسناد تقنینی و معقول سازی تشکیلات این وزارت معلومات ارایه نمود.
در حال حاضر حدود 170 نهاد تحصیلی دولتی و خصوصی در کشور فعالیت دارد که این رقم از نگاه کمی با توجه به نفوس کشور قابل ملاحظه می باشد، ولی از دید کیفی مشکلاتی وجود دارد که در مورد برنامه های مدون و مستمر یکی پی دیگر در حال اجرا می باشد.
در محفل یاد شده محمد ذکریا سودا والی ولایت بدخشان با ابراز خرسندی از افتتاح پروژه های یاده گفت: " جای نهایت خوشی است که امروز برای انکشاف و ترقی تحصیلات عالی در ولایت بدخشان گام های ارزنده برمیداریم و شاهد افتتاح و تهداب گذاری چندین پروژه در چوکات پوهنتون بدخشان هستیم".
وی همچنان در مورد ایجاد رشته های طب، ایدرولیکس و توریزم در چوکات پوهنتون بدخشان و ضرورت آن صحبت نموده از سرپرست وزارت تحصیلات عالی خواست تا در این قسمت همکاری نمایند.
پوهنمل محمد قاسم آریا رییس پوهنتون بدخشان در رابطه به پروژه های یاد شده و اهمیت آن صحبت نموده یک سلسله خواست ها، مشکلات و چالش های شان را که شامل توسعه زمین پوهنتون، تشکیل اداری م کادری، خانه های رهایشی برای استادان، کمبود بودجه، میادین ورزشی، نبود لیلیه اناث و ذکور، ایجاد مرکز تحقیقی، ایجاد مهمان خانه و سایر موارد می باشد با سرپرست وزارت تحصیلات عالی شریک ساختن.
داکتر احمد ضیا یفتلی وکیل مردم بدخشان در ولسی جرگه و عضوی کمیسیون أمور دینی، فرهنگی، معارف و تحصیلات عالی، یکی دیگر از سخنرانان این محفل بود که از برنامه ها و اقدامات اخیر وزارت تحصیلات عالی قدردانی نموده اظهار داشت که وزارت تحصیلات عالی برنامه های خوبی روی دست دارد و شخص سرپرست وزارت تحصیلات عالی با تیم جوان شان صادقانه در راه خدمتگذاری تلاش می ورزند.
گفتنیست سفر های ولایتی هیات رهبری وزارت تحصیلات عالی جهت ارزیابی و رفع مشکلات نهاد های تحصیلی دولتی و خصوصی کشور همچنان ادامه داشته و از سایر پوهنتون های ولایات نیز دیدار صورت خواهد گرفت.