کنفرانس علمی به پیشواز افتتاح بند کمال خان در پوهنتون بامیان تدویر گردید
کنفرانس علمی به پیشواز افتتاح بند کمال خان و مدیریت آب های کشور در پوهنتون بامیان تدویر گردید.
کنفرانس با سخنان مقدماتی پوهنمل دکتور عبدالعزیز محبی رئیس پوهنتون بامیان در ارتباط به محیط زیست پایدار و نقش مهار آب ها در تغییرات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کشور آغاز گردید.
در ضمن ایشان مدیریت آب و نقش انرا در رونق دهی اقتصادی، زراعتی، و برق و افزایش قدرت سیاسی و اجتماعی در عرصه بین المللی و پایدار محیط زیستی بیان داشت.
وی ضمن بیان اهمیت بند کمال خان در مدیریت آب های کشور، پیشنهاد کرد که دولت و کشور باید امکانات مهار آب ها را با مدیریت آبریزه ها (واترشیت ها) اتخاذ نماید تا از یک جهت برف های آب شده در فصل بهار سبب آب خیزی و سیلاب نگردیده و از طرف دیگر در ارتفاعات جذب زمین گردد تا آب چشمه ها وفرت پیدا کند و از این طریق زراعت در این مناطق به کمبود آب دچار نشود.
هم چنان محمدامین ذکی ریس حوزه دریای کندز بالا در مورد بند کمال خان و مراحل اعمار ان و مقدار تولید و برق و ساحت تحت پوشش قرار گرفتن آبیاری معلومات ارایه داشت.
در ادامه برنامه چهار تن از استادان پوهنتون بامیان نتایج تحقیقیات خویش را تحت عناوین ذیل به بحث گرفتند:
1- درآمدی بر موقعیت و اهمیت استراتیژیک بند کمال خان
2- آثیرات اقتصادی، سیاسی و زراعتی بند کمال خان بر زندگی مردم در ولایت نیمروز
3- دولت داری مدرن آب و نقش آن در مدیریت منابع آبی کشور با تمرکز بر بند کمال خان
4- اهمیت منطقوی و جیوپولیتیکی بند کمال خان در کشور
در اخیر استاد منان برهان با تشریح اهمیت جیوپولیتیکی منطقه، متوسل شدن به قوانین بین الملل در ارتباط به بلند آب ها که افغانستان جز آن می گردد و پایین آّب ها که کشورهای همسایه ما شامل آن می شود را ضروری خوانده، سیاست همگرایی با کشورهای همجوار را راه حل زندگی مسالمت آمیز و توآم با صلح و آرامش خواند.