دور اول کلستر بازنگری و انکشاف نصاب های تحصیلی رشته های علوم ساینسی (ریاضی، فزیک، کیمیا و بیولوژی) پوهنتون های کشور امروز در وزارت تحصیلات عالی آغاز شد
8 حوت 1400 یکشنبه
دور اول کلستر بازنگری و انکشاف نصاب های تحصیلی رشته های علوم ساینسی (ریاضی، فزیک، کیمیا و بیولوژی) پوهنتون های کشور امروز در وزارت تحصیلات عالی آغاز شد.
در محفل افتتاح این کلستر، لطف الله خیرخواه معین علمی، عبدالروف فراهی رئیس نصاب تحصیلی، محمد ادریس آخوندزاده رییس منابع انسانی وشاکر وحیدی رئیس تضمین کیفیت وزارت تحصیلات عالی، متخصصین امور، استادان و مسئولین تعدادی از پوهنتون ها اشتراک نموده بودند.
معین علمی وزارت تحصیلات عالی طی صحبتی در این محفل گفت: « انکشاف یک کشور به نهادهای آموزشی آن کشور بستگی دارد. بنابراین ما باید نصاب تحصیلی بهتر داشته باشیم که از طریق آن بتوانیم به هموطنان و بشریت خدمت کنیم.»
موصوف آموزش های مدرن را از آموزش های دینی جدا نه خوانده افزود که در جهان تعداد علوم بسیار زیاد می باشد و یک انسان نمی تواند همه علوم دنیا را در یک زمان بیاموزد، بنابراین علوم بر این اساس تقسیم می شوند، اما از یکدیگر جدا نمی باشند.
آقای خیرخواه هم چنان گفت که اگر آموختن علم برای رضای خداوند (ج) و خدمت به هموطنان و بشریت باشد، خود عبادت محسوب می گردد.
معین علمی وزارت تحصیلات عالی در پایان سخنان خویش از شرکت کنندگان کلستر یاد شده خواست تا در بازنگری نصاب های تحصیلی از اخلاص، صداقت و دقت کامل کار گرفته و نصابی را به مردم ارائه دهند که در روز آخرت باعث صدقه جاریه شان گردد و پاسخگوی مسایل جاری بوده، مطابق با معیار های جهانی باشد و در تضاد با فرهنگ افغانستان نباشد.
از سوی دیگر، عبدالرئوف فراهی، رئیس نصاب درسی وزارت تحصیلات عالی طی صحبتی اظهارداشت که عدم داشتن یک نصاب بروز شده در پوهنتون های کشور باعث گردیده است تا محصلان افغان در کشور های خارجی با یک سلسله مشکلات مواجع شوند. و در برنامه بازنگری و انکشاف نصاب نهاد های تحصیلی کشور به این موضوع توجه جدی صورت گرفته است.
کار دور اول کلستر بازنگری و انکشاف نصاب های تحصیلی رشته های علوم ساینسی پنج روز ادامه دارد و اعضای کلستر دو دور دیگر را نیز باید جهت نهایی سازی این نصاب ها تکمیل نمایند، تا نصاب های متذکره نهایی و برای تدریس در نهاد های تحصیلات عالی آماده گردد.
قابل ذکر است که هفته گذشت دور دوم کلستر پوهنځی های طب معالجوی پوهنتون های کشور نیز تکمیل گردید.