معینیت مالی و اداری

زندگی نامه مختصر معین مالی و اداری وزارت تحصیلات عالی

sa

محترم مولوی حافظ محمد حامد حسیب فرزند مولوی امیرمحمد صاحب در سال ۱۳۵۶ هجری شمسی در منطقه بند تیمور ولسوالی میوند ولایت کندهار در یک خانواده دیندار، علمی و جهادی چشم به جهان گشود.

در زمانی که لشکر متجاوز روس کشور عزیز ما را اشغال کرد، خانواده محترم حسیب هم در سال ۱۳۵۸ در جمع سایر افغانان مهاجر به کشور همسایه پاکستان هجرت نمود.

با گذشتن از مشقات هجرت و سفر در ریگ های داغ، در ایالت بلوچستان پاکستان در منطقه پند غالی گردی ځنګل اقامت اختیار کرد.

نامبرده تعلیمات ابتدایی دینی خویش را با مرحوم پدر شان که یک عالم دینی مشهور بود آغاز نمود. زمانی که جهت حصول علم راه مدارس را گرفت، در سال ۱۳۶۶ هجری شمسی به نیت حفظ کردن قران کریم شامل دارالحفاظ حضرت مصعب بن عمیر رضی الله عنه در شهر کویته پاکستان شد.

امور اداری و تمویل این دارالحفاظ به دوش عرب ها بود پس در این دارالحفاظ در کنار حفظ، زبان عربی را نیز به کمک شیخ محمود المصری آموخت. در سیزده سالگی حفظ قران را تکمیل کرد و بعدا به آموزش عصری رو آورد و در شهر کویته از لیسه شهید مولوی حبیب الرحمن فارغ شد.

همچنان که پدر موصوف یک عالم شناخته شده کشور بود، بناْ محترم مولوی حافظ محمد حامد حسیب راه پدر را تعقیب کرده و در راه علم دین تلاش کرد.

نصاب مروجه علوم دینی را از درجه متوسطه تا درجه خامسه در یک جامعه مشهور( جامعه فاروقیه) شهر کراچی ایالت سند تکمیل کرد. زمانی که طالبان قیام اسلامی شان را بر ضد شر و فساد آغاز کردند، در جریان فتح هرات نامبرده نیز با دوست های همفکر اش در این فتوحات شرکت کرد، اما با اسرار زیاد استادان دوباره راه درس و تحصیل را گرفت.

نامبرده در داخل کشور و در دوران هجرت کتاب های متعددی از استادان مشهور را مطالعه کرد و بعدا در مدرسه مشهور کویته بنام بحرالعلوم نصاب درجات را تکمیل کرد.

تحصیل علم احادیث ( دوره کلان) را در مدرسه جهادی مشهور بنام مفتی اعظم افغانستان الحاج مولوی عبدالعلی دیوبندی ( حضراتو مولوی) صاحب تکمیل کرد و مطابق رسم در این جامعه بزرگ، در سال ۱۹۹۷عیسوی ( ۱۳۷۶ هجری شمسی) به افتخار تکمیل دوره علوم دینی تاج فراغت از سوی شیخان بزرگ بر سرش نهاده شد.

بعد از تکمیل نصاب علوم دینی مروجه، کورس افتاء و قضاء را در جامعه مشهور شهر کراچی ( جامعه فاروقیة) تکمیل کرد.

وقتی که از میدان تعلیم و تحصیل بازگشت نمود، به خاطر خدمت به مردم خویش راه تدریس علوم دینی را اختیار کرد و در مدرسه مصباح العلوم ولایت کندهار بحیث استاد مقرر شد.

وقتی که امریکا و ناتو مشترکاْ تجاوز ناروا را به افغانستان آغاز کرد، نامبرده هم مانند سایر مجاهدین به جهاد عملی پرداخت و یک جا با درس و تدریس سنگر های جهاد را نیز داغ نگهداشت. از طرف روز تدریس می کرد و از طرف شب یک جا با شاگردان و همسنگران روی پلان ها و طرح های علمیات جهادی ضد متجاوزین به افغانستان کار می کرد که این دوره در دوره زندگی اش پر از مشکلات بود.

قسمی که محترم حافظ مولوی محمد حامد حسیب از یک سو مجاهد نستوه است و از سوی دیگر الحمدالله از نظر علمی هم صاحب استعداد بالا بوده و به خاطر خدمات علمی یک شخصیت مطرح در سطح منطقه می باشد، روی این ملحوظ وقتی که امارت اسلامی به پا ایستاد و کار های رسمی را در منطقه آغاز کرد، برای نامبرده در ولسوالی نهر سراج ولایت هلمند وظیفه ای به حیث قاضی محکمه سپرده شد که این وظیفه تا وقتی زیادی با پوره امانت داری اجرا شد.

چند مدتی هم به حیث مسئوول کمیسیون نظامی ولسوالی یاد شده گماشته شد، که این وظیفه خطیر را نیز با موفقیت انجام داد.

وقتی که متجاوزین توسط جاسوسان شان از فعالیت های وی خبر شدند برای دستگیری وی کمین های را در ساحه بود و باش وی اجرا کردند که بلاخره در یک کمین خطرناک در منطقه کوه بند ولسوالی نهر سراج در ماه مارچ ۲۰۱۱ میلادی توسط نیروهای امریکایی و رژیم مزدور آنان دستگیر وبعداْ در زندان وحشی بگرام انتقال داده شد، در آنجا دو سال (۲۰۱۱-۲۰۱۳ ) در بلاک های مختلف زندان بگرام در اسارت شب و روز گذشتاند و در اخیر سال ۲۰۱۳ م، از زندان آزاد شد.

وقتی که از زندان خلاص شد ظلم و شکنجه دشمن نتوانست وی را کمرشکن کند، بلکه اراده اش را بیشتر قوی ساخت و بدون وقفه به فعالیت های امارتی خود آغاز کرد و در سال ۲۰۱۴م در کمیسیون تعلیم وتربیه و تحصیلات عالی بحیث عضو فعال شامل شد و مدت زیادی در این راستا مصروف فعالیت بود.

وقتی که در سال ۲۰۱۹م مرکز دارالافتاء، کمیسیون تخصصات و مجالس فقهی تاسیس شد، نامبرده بحیث معاون حوزه جنوب غرب همین کمیسیون مقرر شد و مدت سه سال در همین مسؤولیت اجرای وظیفه کرد.

زمانی که گلم اشغال امریکایی ها از وطن برچیده شد و امارت اسلامی به کابل حاکم شد، نامبرده به حیث سرپرست ریاست انسجام مساجد مقرر شد و مدت تقریباْ شش ماه در این وظیفه باقی ماند، بعداْ به اساس فرمان امیرالمؤمنین به حیث معین مالی و اداری وزارت تحصیلات عالی مقرر و تا کنون در همین سِمَت مصروف خدمت می باشد.

 

 

آخرین اطلاعیه ها

پنجشنبه ۱۴۰۲/۲/۲۸ - ۷:۴۲
Background image

اطلاعیه عام تصمیم اعطای قرارداد

    بدین وسیله به تأسی ازفقره (2) ماده چهل و سوم قانون تدارکات به اطلاع عموم رسانیده می شود، وزارت تحصیلات عالی در نظر دارد، قرارداد پروژه تهیه وتدارک نیازمندی (5) قلم اجناس مورد ضرورت  . . .

پنجشنبه ۱۴۰۲/۲/۲۸ - ۵:۴۳
Background image

اطلاعیه تصمیم اعطای قرارداد!

بدین وسیله به تآسی از فقره (2) ماده چهل و سوم قانون تدارکات به اطلاع عموم رسانیده میشود، {وزارت تحصیلات عالی} در نظر دارد، قرارداد پروژه تهیه و تدارک نیازمندی های وسایل تکنالوژی دفاتر . . .

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۲/۱۹ - ۱۱:۱۷
Background image

اطلاعیه

جامعه عبدالله بن مسعود «رضی الله عنه» وزارت تحصیلات عالی در نظر دارد که در سال روان ۱۴۰۲ هـ ش در بخش تخصص فی الافتاء والقضا فاضلان جدید را جذب نماید.
شرایط پذیرش:
1-    داشتن سند دوره . . .

بازگشت به اطلاعیه ها