معین علمی وزارت تحصیلات عالی در کنفرانس 2021 Going Globalسخنرانی کرد
پوهنمل عبدالتواب بالاکرزی معین علمی وزارت تحصیلات عالی امروز در کنفرانس2021 Going Global از طریق آنلاین اشتراک و سخنرانی نمود.
کنفرانس Going Global از سوی بریتش کنسل( British Council ) هر سال یک بار دایر می شود که در آن پالیسی سازان، مسوولان و متخصصین تعلیم و تحصیل از تمام کشور های جهان اشتراک می نمایند.
جلسه بر خلاف سال های قبل که به صورت حضوری در یکی از کشور ها راه اندازی می شد این بار به شکل آنلاین دایر گردید.
معین علمی وزارت تحصیلات عالی در این جلسه روی وضعیت تحصیلات عالی افغانستان به ویژه در جریان بحران ناشی از ویروس کرونا و هم چنان تاثیرات شرایط قرنطین بالای کیفیت نظام تحصیلی افغانستان، چالش ها و راه های بیرون رفت از آن صحبت نمود.
پوهنمل بالاکرزی با اظهار اینکه افغانستان منحیث یکی از اعضای کشور های جنوب آسیا بدبختانه طی بیست سال گذشته میدان جنگ های نیابتی و قربانی حملات و تحرکات تروریستی بوده است گفت که این وضعیت هرچند مانع بسیاری از پیشرفت ها برای رسیدن به اهداف متوقعه در عرصه تحصیلات عالی کشور گردیده است، اما با حمایت دولت و جامعه جهانی دست آورد ها و انکشافات قابل ملاحظه ی در این مدت حاصل شده است.
وی با ارایه مقایسوی معلومات در بیست سال گذشته تا اکنون در رابطه به رشد میزان محصلان، استادان، پوهنتون ها و نهاد های تحصیلات عالی دولتی و خصوصی در سرتاسر کشور و دسترسی خانم ها به تعلیم و تحصیل توضیحات داد.
پوهنمل عبدالتواب بالاکرزی شیوع ویروس کرونا و مشکلات ناشی از آن را یکی دیگر از موانع فرا راه پیشرفت تحصیلات عالی در افغانستان عنوان کرده اما گفت که وزارت تحصیلات عالی برای جلوگیری از رکود روند تحصیل در کشور برنامه های آموزش الکترونیکی را روی دست گرفته است. وی افزود هرچند این روند با چالش های کمبود انترنت، انرژی و زیربنا های تکنالوژی معلوماتی مواجه گردید اما روند تدریس و آموزش در کل قطع نگردیده و با تلاش های مستمر در این عرصه مصمم هستیم تا با این مشکلات فایق گردیم.
پوهنمل بالاکرزی با قدردانی از همکاری های جامعه جهانی در بخش تحصیلات عالی افغانستان، زمان کنونی را فرصت خوبی برای تشدید همکاری های متقابل و تشریک مساعی در جهت انتقال دانش و تبادل تجارب برای پیشرفت و انکشاف حوزه مشترک علمی و تحصیلی خواند. موصوف گفت:" تشریک مساعی ما را به این هدف نزدیک می سازد که نیروی بشری تحصیل کرده نه تنها برای مارکیت ملی بلکه برای مارکیت منطقوی و بین المللی آماده و با مهارت های لازمی مطابق محیط کار مجهز گردند ".
در اخیر اعضای شرکت کننده در این جلسه پرسش های را نیز مطرح نمودند که از سوی معین علمی وزارت تحصیلات عالی پاسخ داده شد.