کلستر دور دوم 6 رشته طبی در وزارت تحصیلات عالی دایر شد
به سلسله بازنگری نصاب های تحصیلی، امروز کلستر دور دوم 6 رشته طبی( صحت عامه، نرسنگ، قابلگی، انستیزی، تکنالوژی طبی و ستوماتولوژی) در وزارت تحصیلات عالی دایر شد.
در این کلستر که پنج روز ادامه دارد اعضای کمیسیون ملی نصاب، استادان پوهنځی های ذیربط پوهنتون ها، نمایندگان وزارت خانه ها، ادارات و سکتور خصوصی ذیربط شرکت نموده اند.
در محفل افتتاح کلستر یاد شده دکتور عباس بصیر وزیر تحصیلات عالی با ابراز سپاس از اعضای کمیسیون نصاب ملی، بروزسازی نصاب تحصیلات عالی را برای همگام شدن با معیارهای جهانی و پیشرفت افغانستان مهم خواند و تآکید ورزید که نصاب باید تفکر انتقادی را در پوهنتون های کشور ترویج و زمینه شکوفایی علمی را فراهم کند. وی گفت که آموزش به شیوه ی که حالت دیکته داشته و صرف مبتنی بر حفظ معلومات باشد در شرایط امروز جوابگو نیست و نصابی را باید روی کار کنیم که آموزش همگام با تحقیق باشد و محصل در دوره لیسانس به شیوه های تحقیق آشنا گردیده و با مطالعه آموزه ها را در معرض نقد و بررسی قرار دهد.
دکتور عباس بصیر، مسوولیت متخصصان نهادهای های طبی دولتی و خصوصی و اعضای کمیسیون بازنگری نصاب را سنگین خواند و گفت که نصاب تدوین شده توسط آنان به عنوان مِحکِ ظرفیت علمی در معرض داوری دانشمندان کشور و محصلان قرار می گیرد.
وزیر تحصیلات عالی اعضای کمیسیون بازنگری نصاب را مکلف ساخت تا درکنار بازنگری و تدوین نصاب، روی تدوین مواد و کتاب های ممد درسی، ایجاد رشته های جدید مطابق بازار کار و برجسته شدن نقش استادان و محصلان در زمینۀ تحقیقات علمی بر پایه نصاب جدید نیز برنامه داشته باشند و کار کنند.
پوهنمل عبدالتواب بالاکرزی معین علمی وزارت تحصیلات عالی نیز با استقبال از تداوم کار نصاب که مدتی به دلیل شیوع بیماری کرونا کُند شده بود گفت که وزارت تحصیلات عالی و مجموعه متخصص و مسلکی آن، همواره برای رسیدن به یک وضعیت مطلوب علمی باهم کار کرده اند. معین علمی وزارت تحصیلات عالی گفت که با نهادینه شدن نصاب جدید، تحقیقات جدی گرفته می شود و کیفیت در نهادهای علمی افغانستان تضمین خواهد شد. معین علمی وزارت تحصیلات عالی روی مسوولیت ها و مکلفیت های آمرین دیپارتمنت ها در جهت تطبیق نصاب های جدید اشاره نموده از آنان خواست که در زمینه توجه جدی نمایند.
پوهنمل بالاکرزی خطاب به اعضای کلستر بازنگری نصاب گفت که باید به این موارد که در منطقه و جهان چی تدریس می شود و نیاز بازار کار چیست و اینکه آیا واقعا مواد درسی به درد بازار کار می خورد یا نه، توجه نمایند.
پوهندوی علی جان عادل رییس انکشاف برنامه های علمی وزارت تحصیلات عالی برنامه های وزارت تحصیلات عالی را پیرامون بازنگری نصاب شرح داد و گفت که اعضای کمیسیون بازنگری نصاب که استادان مجرب و دارای سابقه علمی در این زمینه کار می کنند و مفردات درسی را در قالب مضامین اختصاصی، میان رشته ای و پوهنتون شمول بازنگری و تدوین می کنند.
پوهندوی علی جان عادل گفت که نصاب هر رشته تحصیلی در 4 مرحله تکمیل می گردد و قرار است تمام 165 رشته تحصیلی تا اخیر سال جاری مطابق بازار کار و معیار های جهانی تکمیل گردد. وی گفت که تا کنون 71 رشته تکمیل گردیده و کار بالای متباقی رشته ها ادامه دارد.