26 تن از اساتید پوهنتون های دولتی گزارش برنامه آموزشی رهبری پیشرفته پوهنتون ها را ارایه کردند
بیست و شش تن از رؤسا، معاونین و اساتید پوهنتون های دولتی کشور که در برنامه آموزشی رهبری پیشرفته پوهنتون ها در کشور هندوستان اشتراک کرده بودند، امروز گزارش شان را از این برنامه به مقام وزارت تحصیلات عالی ارائه نمودند.
این برنامه آموزشی به منظور ارتقای ظرفیت هیات رهبری و اساتید پوهنتون ها در راستای رهبری، مدیریت و تنظیم برنامه های علمی پوهنتون ها راه اندازی گردیده بود. شاملان برنامه مدت ده روز در انستیتوت NITTTR چنای هندوستان با روش های نوین چگونگی پیشبرد امور پوهنتون ها آشنایی حاصل نموده و از 6 نهاد تحصیلی دولتی و خصوصی هندوستان دیدن نمودند.
دکتور سید مبین هاشمی معاون علمی پوهنتون پروان گزارش یاد شده را به نمایندگی تمام اشتراک کنندگان برنامه در سه محور: برداشت های استادان از این برنامه، آشنایی با نکات برجسته سیستم تحصیلی هندوستان و موارد عملی نکات یاد شده در نظام تحصیلات عالی افغانستان در حضور داشت معین علمی و سرپرست وزارت تحصیلات عالی ارائه کرد.
در این گزارش 19 مورد آموزشی مورد نیاز پوهنتون ها شامل بود که عمده ترین آن مدیریت و رهبری اکادمیک، پلان ستراتیژیک، طی مراحل تضمین کیفیت و اعتباردهی، آموزش های الکترونیکی، انکشاف کریکولم ها، حفظ رابطه پوهنتون ها با فارغ التحصیلان و جامعه، خود کفایی و رهبری برای جهان معاصر می باشد.
استادان گزارش دهنده با در نظر داشت آموزش های شان از این برنامه یک سلسله پیشنهادات و نظریات شان را جهت نهادینه سازی سیستم های جدید در پوهنتون ها نیز پیشکش نمودند.
پوهنمل عبدالتواب بالاکرزی معین علمی و سرپرست وزارت تحصیلات عالی ضمن ابراز خوش آمدید به استادان یاد شده ،اشتراک این استادان را در این برنامه، نقطه عطفی در پیشرفت تحصیلات عالی کشور خوانده با اشاره به پرچالش بودن اصل مدیریت و رهبری اکادمیک در شرایط فعلی کشور گفت:" آنانیکه در سطح مدیریت نهاد های تحصیلی قرار دارند، باید به گونه ی عمل نمایند که با اساسات مدیریتی قرن 21 سازگار باشد."
پوهنمل بالاکرزی گفت که هیات رهبری پوهنتون ها باید تمرکز و انرژی شان را در قسمت چگونگی تحقیقات علمی، آموزش های الکترونیکی و تدریس معیاری صرف نمایند. "روی این موضوع بیاندیشیم که چه تغییری را میتوانیم با استفاده اعظمی از منابع محدود به وجود بیاوریم. "
سرپرست وزارت تحصیلات عالی هرنوع اختلاف نظر را در سطوح مدیریتی پوهنتون ها یک امر عادی خوانده، علاوه کرد که اختلاف نظر ها در نهاد های تحصیلی باید باعث ایجاد طرح های جدید و شیوه های موثر جهت رسیدن به اهداف علمی و اکادمیک گردد.
موصوف از استادان خواست تا تجاربی را که از این برنامه آموزشی ده روزه در کشور هندوستان فرا گرفته اند در عمل تطبیق نموده و به سایر اعضای رهبری و اساتید پوهنتون های مربوط شان انتقال دهند.
پوهنمل عبدالتواب بالاکرزی همچنان با استماع پیشنهادات و نظریات این استادان پاسخ ارائه نموده و برای تطبیق برخی از این پیشنهادات وعده داد.
به گفته سرپرست وزارت تحصیلات عالی این برنامه ها ادامه خواهد یافت و استادان بیشتری برای آموزش مهارت های مدیریتی به کشور های خارج اعزام می گردند.
گفتنیست که این برنامه به کمک مالی دفتر برنامه انکشاف تحصیلات عالی تطبیق گردید. نوراحمد درویش رئیس دفتر HEDP اظهار داشت که قرار است از طریق این دفتر تا سال 2020 میلادی 450 تن از هیات رهبری و اساتید پوهتنون ها توسط اساتیدی که در این برنامه آموزش دیده اند، مستفید گردند.