ریاست تحقیق، تالیف و ترجمه وزارت تحصیلات عالی جواز ایجاد و نشر ۲۲ ژورنال علمی -تحقیقی ملی را به شماری از نهاد های تحصیلات عالی امارتی و خصوصی تفویض نمود.
در محفلی که به این مناسب با اشتراک مسئولان وزارت تحصیلات عالی، مسئولان و نمایندگان تعدادی از نهادهای امارتی و خصوصی کشور تدویر یافت، سخنرانان در مورد مزایا و ارزش ژورنال های علمی- تحقیقی در نهاد های تحصیلی کشور و موثریت آن در راستای بلند بردن کیفیت این نهاد ها صحبت نمودند.
دکتور لطف الله خیرخواه معین علمی وزارت تحصیلات عالی، طی سخنانی شان در مورد مسئولیت ها و وظایف نهاد های تحصیلی صحبت نموده گفت که در حال حاضر فرصت خوب به دست آمده است که نهاد های تحصلی ما روی برنامه های علمی و تحقیقی شان با جدیت کار نمایند.
وی اضافه نموده گفت: « پوهنتون های ما باید در موضوعات اساسی کشور دخیل باشند و در مورد برنامه ها و پروژه های بزرگ کشور نظریات شان را با مسئولان و ادارات ذیربط شریک سازند.»
بعداَ دکتور حمید الله مزمل رئیس تحقیق، تالیف و ترجمه وزارت تحصیلات عالی در رابطه به دستآورد های یکساله این ریاست معلومات داده گفت که ریاست تحقیق، تالیف و ترجمه برعلاوه توزیع جواز نشر ژورنال های یاد شده، جواز ۳۳ ژورنال علمی-تحقیقی ملی و ۷ ژورنال بین المللی را به شماری از نهاد های تحصیلی کشور توزیع نموده است.
به گفته وی ۴۲ ژورنال ملی و ۵ ژورنال بین المللی دیگر نیز تحت پروسس این ریاست قرار دارد که در آینده های نزدیک به نهاد های مربوطه توزیع خواهد شد.
همچنان در این محفل پوهنمل دکتور عبدالوکیل بارکزی معاون علمی پوهنتون لغمان پیرامون چگونگی ایجاد ژورنال های ملی، مفتی وقایت الله وقار حنفی معاون علمی پوهنتون البیرونی پیرامون ارزش های ژورنال های علمی-تحقیقی ملی و دکتور خالد حاتم رئیس پوهنتون خصوصی کاردان پیرامون نقش نهاد های تحصیلی خصوصی در ارتقای وزارت تحصیلات عالی صحبت نمودند.
در پایان جواز نشر ژورنال های ملی یاد شده به ۱۹ نهاد تحصیلات عالی امارتی و خصوصی از سوی مسئولان این وزارت توزیع گردید.