سه پروژه مهم در پوهنتون ملی زراعتی و تکنالوژی افغانستان افتتاح گردید

معین علمی وزارت تحصیلات عالی در دومین روز سفر کاری خویش به ولایت کندهار، سه پروژه را در پوهنتون ملی زراعتی و تکنالوژی افغانستان افتتاح نمود.
این پروژه ها شامل مرکز تضمین کیفیت، سیستم تولید انرژی آفتابی (سولر)، مرکز تحقیقات علمی و همچنان نامگذاری کتابخانه این پوهنتون به نام دکتور حضرت میر توتاخیل رییس اسبق این پوهنتون می باشد.
پوهنمل عبدالتواب بالاکرزی حین افتتاح پروژه های یاد شده در مورد اهمیت و کارای آن صحبت نموده گفت که این پروژه ها از جمله پروژه های مهم پوهنتون ملی علوم زراعتی و تکنالوژی افغانستان می باشد که خوشبختانه امروز شاهد افتتاح آن می باشیم. موصوف همچنان از شورای علمی پوهنتون بخاطر مسما کردن کتابخانه پوهنتون به نام مرحوم دکتور حضرت میر توتاخیل رییس اسبق این نهاد، قدردانی نمود.
پوهنمل بالاکرزی پوهنتون ملی علوم زراعتی و تکنالوژی افغانستان را یکی از پوهنتون های مهم کشور عنوان نموده که در تربیه کادر های جوان در رشته های علوم زراعتی فعالیت می کند.
وی اضافه کرد که این پوهنتون در گذشته برنامه های فوق لیسانس را پیش می برد که در حال حاضر با انتقال پوهنحی زراعت پوهنتون کندهار برنامه های لیسانس رشته های علوم زراعتی و وترنری نیز شامل پروگرام های درسی آن شده و این پوهنتون بخاطر داشتن حدود 5 هزار جریب زمین می تواند برای محصلان و پوهنتون در راستای کار های عملی، تحقیقاتی و تولید عواید نیز موثر تمام شود.
به گفته معاون علمی و سرپرست پوهنتون ملی علوم زراعتی و تکنالوژی افغانستان؛ پروژه سیستم تولید انرژی آفتابی که ظرفیت 30 کیلووات برق را دارا می باشد از بودجه وزارت تحصیلات عالی، خریداری تجهیزات مرکز تضمین کیفیت به کمک مالی دفتر HEDP بانک جهانی و مرکز تحقیقات علمی به اثر سعی و تلاش تیم کاری آن پوهنتون تجهیز گردیده است که امروز شاهد بهره برداری آن می باشیم.
همچنان پوهنمل عبدالتواب بالا کرزی معین علمی و هیات همرای شان در جلسه شورای علمی پوهنتون ملی علوم زراعتی و تکنالوژی افغانستان شرکت نموده، خواست ها و مشکلات آنان را استماع نمود.
پوهنمل بالاکرزی بعد از استماع خواست ها و نظریات اعضای جلسه که شامل ایجاد مرکز تدریس مضامین پوهنتون شمول، افزایش بست های کادری، مشکلات دوری راه، ایجاد دیپارتمنت های جدید و اعمار ساختمان های تدریسی، اداری، لیلیه و لابراتوار ها، موضوع استقلالیت مالی، بازنگری نصاب درسی رشته وترنری، بورسیه های تحصیلی دکتورا برای اساتید و سایر خواست ها می شد؛ پاسخ ارایه نموده اظهار داشت که وزارت تحصیلات عالی بادرنظرداشت امکانات در مورد اقدام خواهد کرد.
وی گفت: " ایجاد پوهنتون ها و مرفوع ساختن ضروریات آنان نیاز به یک سلسله کارهای مستمر را می نماید که ما در تلاش آن هستیم و جای امیدواری است که پوهنتون ملی علوم زراعتی و تکنالوژی افغانستان دارای کادر های جوان و پر تلاش بوده و امید ما را برای پیشرفت وترقی این نهاد علمی بیشتر از پیش می سازد.
قابل ذکر است که پوهنتون ملی علوم زراعتی و تکنالوژی افغانستان از جمله نهاد های تحصیلی کشور می باشد که به همکاری و حمایت کشور هندوستان در ولایت کندهار ایجاد شده است که در عرصه تربیه کادر های جوان و علاقمند به رشته زارعت و وترنری در مقاطع لیسانس، ماستری و دکتورا فعالیت دارد.