دور نهایی بازنگری نصاب های تحصیلی رشته های اقتصاد و پالیسی و اداره عامه آغاز گردید
دور سوم و نهایی بازنگری نصاب های تحصیلی رشته های اقتصاد و پالیسی و اداره عامه و کلستر دور اول مضامین انگلیسی، تاریخ معاصر، محیط زیست و کمپیوتر پوهنتون های کشور امروز در وزارت تحصیلات عالی آغاز شد.
در این دور روی جمعبندی، تنظیم، صحافت و دیزاین نصاب های تحصیلی رشته های اقتصاد و پالیسی و اداره عامه با حضور داشت روئسا، معاونان و منشی های کلستر های رشته های متذکره و همچنان کار روی واحد سازی در مطابقت به نیازمندی های سنجیده شده مضامین پوهنتون شمول ( انگلیسی، تاریخ معاصر، محیط زیست و کمپیوتر) به اشتراک نمایندگان پوهنتون های بزرگ دولتی شامل( کابل، پولی تخنیک کابل، تعلیم و تربیه شهید استاد ربانی، کندهار، بلخ، هرات، ننگرهار و شیخ زاید)، نمایندگان ادارات ذیربط و اعضای کمیسیون ملی نصاب تحصیلی کار صورت می گیرد.
پوهنمل عبدالتواب بالاکرزی معین علمی وزارت تحصیلات عالی در محفل افتتاح ورکشاپ یاد شده گفت که قبلا نصاب های تحصیلی از سوی ادارات و دونر ها به اشکال مختلف تهیه شده و مورد استفاده قرار می گرفت که در مطابقت به نیاز محصل و بازار کار نبود، اما خوشبختانه طی چند سال گذشته کار روی نصاب های جدید و پاسخگو در نهاد های تحصیلات عالی جریان داشته و دستاورد های خوبی نیز در قبال داشته است.
معین علمی وزارت تحصیلات عالی افزود که واحد سازی نصاب به شکل مطلق نبوده و پوهنتون ها می توانند مطابق نیازمندی ولایت و یا زون مربوط شان مواردی معقولی که به آن نیاز احساس می گردد، در آن بگنجانند تا محصل فارغ شده آنچه را می آموزد مطابق بازار کار باشد و بتواند در انکشاف و پیشرفت کشور ممد واقع گردد.
پوهنمل بالاکرزی در رابطه به مضامین پوهنتون شمول اظهار داشت که این مضامین نیز باید با در نظر داشت نیاز مسلکی محصل پیش برده شود و محصل در کنار دروس عمومی این مضامین، مواردی را که با رشته وی ارتباط دارد نیز بیاموزد.
وی به تطبیق نصاب های جدید و نظارت از تطبیق آن مطابق میکانیزم های ایجاد شده در پوهنتون ها نیز تاکید ورزیده مسؤولیت ها و مکلفیت های هیأت رهبری و استادان نهاد های تحصیلی را در زمینه برجسته ساخت.
همچنان پوهنوال صدیق الله بارکزی رئیس انکشاف برنامه های علمی وزارت تحصیلات عالی گفت که از آغاز این برنامه از مجموع 165 رشته تحصیلی تا کنون 44 رشته تحصیلی شامل 2 رشته حقوق و علوم سیاسی، 3 رشته شرعیات، 21 رشته انجنیری، 10 رشته زراعت و 8 رشته تعلیم و تربیه پوهنتون های کشور نهایی و چاپ شده است.