کمپاین 16 ورزه محو خشونت علیه زنان در وزارت تحصیلات عالی دایر گردید
به مناسبت کمپاین 16 روزه محو خشونت علیه زنان امروز محفلی تحت شعار " بسوی آینده عاری از نابرابری های جنسیتی" در وزارت تحصیلات عالی دایر شد.
در این محفل پوهنمل عبدالتواب بالاکرزی معین علمی و سرپرست وزارت تحصیلات عالی، دکتور بری صدیقی معین امور محصلان، نبیله مصلح معین مالی و اداری وزارت امور زنان، مسعوده کروخی نماینده مردم در مجلس شورای ملی، آمرین جندر پوهنتون های دولتی و خصوصی مرکز، تعدادی از رؤسای ادارات مرکزی و کارمندان وزارت تحصیلات عالی اشتراک نموده بودند.
پوهنمل عبدالتواب بالاکرزی معین علمی و سرپرست وزارت تحصیلات عالی طی صحبتی، جایگاه زنان را در فرهنگ ملی افغانستان ارزشمند و شامخ عنوان کرد و افزود که صرف نظر از کمپاین، زن در جامعه ما چه در جایگاه مادر و خواهر و چه دختر و همسر، الگوهای از عزت و مظاهری از مهربانی استند.
وی گفت که با فرهنگ سازی و نهادینه کردن آموزش و پرورش سودمند، می توان عوامل خشونت را در جامعه از بین برد و فضای از مهربانی را فراهم کرد.
بالاکرزی با رده بندی مراحل تعلیم و تربیت، کانون خانواده را یگانه پرورشگاهی خواند که به گفته وی فرزندان ما پیش از وارد شدن به مکاتب و پوهنتون ها باید در این کانون آموزش داده شوند که چگونه پسران به مادر، برادران به خواهر و شوهر به همسر احترام بگذارد و مهربان باشند.
سرپرست وزارت تحصیلات عالی با تأکید براین که خانواده ها باید با توجه به این اصل اسلامی که ما "اشرف مخلوقات" استیم، این را نیز بیاموزانند که " احترام متقابل" در کانون خانواده و جامعه کار اساسی اشرف مخلوقات است.
عبدالتواب بالاکرزی ضمن اشاره به دست آورد های وزارت تحصیلات عالی و پالیسی که در راستای جلوگیری از انواع خشونت علیه زنان در محیط اکادمیک تدوین شده، گفت که همواره تلاش وزارت تحصیلات عالی این بوده که محیط اکادمیک برای محصلان و کارمندان اناث و ذکور مصئوون باشد به گونه ای که هر کسی در محل آموزش و کار خود احساس مصوونیت کاری و امنیت آموزشی کند.
پوهنمل عبدالتواب بالاکرزی ریشه برخی از خشونت ها - چه علیه زن و چه مرد - را در نارسایی های فرهنگی کشور دانسته و گفت: " چه در اسناد تقنینی، طرزالعمل های پوهنتونی و تحصیلی و چه در نصاب ملی، به اصل بالابردن میزان کیفیت و تغییر فرهنگ که نتیجه آن پرورش یک نسل چیزفهم و آراسته با اخلاق اسلامی و ارزش های انسانی باشد توجه جدی صورت گرفته است."
نبیله مصلح معین وزارت امور زنان نیز طی صحبتی از تحصیلات عالی برای برگزاری این محفل وطرح و تدوین پالیسی منع تبعیض آزار و اذیت جنسی زنان در محیط علمی سپاس گزاری کرد و آن را نشانه ی از تعهد وزارت تحصیلات عالی برای دفاع از حقوق زنان کشورعنوان نمود.
وی با ذکر دلایل خشونت علیه زنان از بلند رفتن گراف خشونت علیه زنان طی سال های اخیر یاد آوری کرد و گفت که وزارت امور زنان در 224 ولسوالی به هدف آگاهی دهی حقوقی، محوخشونت علیه زنان و نقش جایگاه زنان در فرایند صلح، ورکشاپ های را برگزار کردند که تاثیرات خوبی را درپی داشته است.
مسعوده کروخی نماینده مردم هرات در شورای ملی نیز با سخنرانی در این محفل خشونت را یک چالش جدی جهانی خوانده بر موارد خشونت در تعدادی از کشور های غربی و آسیایی اشاره کرد.
بانو کروخی افزود: " با پیگیری اصلاحات تدریجی در نظام آموزش و پرورش، به گونه ای که نصاب تعلیمی و تحصیلی ما انسان ساز باشد و زن و مرد را به عنوان مکمل و متمم هم بپندارد، می توان با پدیده خشونت مبارزه کرد." وی در کنار اصلاح تدریجی نظام آموزشی که به گفته وی می تواند قالب های اندیشه های مارا درست بسازد، وضع قوانین و تطبیق آن را در کاهش خشونت علیه زن و مرد نیز اثر بخش خواند و تاکید ورزید که آموزش و پرورش که هنجارها، رفتارها و کردارهای ما را درست بسازد، آرزوی همه ای ماست و برای آن مشترکاً کار می کنیم.
محفل با نمایش فلم کوتاه و پارچه های موسیقی توسط پوهنحی هنرهای زیبای پوهنتون کابل خاتمه یافت.