بازنگری و انکشاف نصاب تحصیلی هشت دیپارتمنت رشته های تعلیم و تربیه پوهنتون ها آغاز شد
دومین جلسۀ بازنگری و انکشاف نصاب تحصیلی در هشت دیپارتمنت رشته های تعلیم و تربیه پوهنتون های کشور با حضور داشت هیئت رهبری وزارت تحصیلات عالی افتتاح شد.
دکتور عباس بصیر وزیر تحصیلات عالی با سپاسگزاری از رهبری پیشین و معین علمی این وزارت، آغاز و تداوم بازنگری نصاب را گام ستوده در راستای بروز سازی نصاب آموزشی تحصیلات عالی کشور عنوان کرد و افزود که کیفیت، پیشرفت و کاربردی کردن آموزش، بستگی دارد به نصاب جدید، با کفیت و الهام گرفته از تحولات دانش در جهان کنونی.
وی افزود که اگر استاد مؤلف خوب و محصل خواننده و نویسنده مقالات خوب در جریان تحصیل و محیط آموزشی نباشد، باهمان پرسشی منطقی ای که همیشه رییس جمهور کشور دارد مواجه خواهیم بود که: " معلوم نیست محصلان و جوانان ما در پوهنتون ها چقدر یاد گرفته اند و اگر یاد گرفته اند چقدر این آموختگی شان کاربردی بوده است."
وزیر تحصیلات عالی گفت که امروز در حالی روی نصاب 165 رشته تحصیلی در پوهنتون های کشور کار می کنیم که در جهان پیرامون ما، سه هزار رشته کاربردی در نهاد های علمی تدریس می شود و در بخش های گوناگون، رشته های جدیدی که نیاز بازار کار است ایجاد شده و آموزش داده می شود.
وزیر تحصیلات عالی با اشاره به سرعت بیش از حد علم و تحولاتی که در جهان رونما گردیده، گفت که با گفتار ها و جزوه های ده سال و بیست سال پیش نمی توان عطش سیر ناپذیر محصل امروز را فرونشاند و تحولی به وجود آورد، بلکه باید با تکیه به تحقیقات تازه و بروز در عرصه های گوناگون علم و دانش، جامعه را به سوی پیشرفت و انقلاب علمی سوق داد.
همچنان پوهنمل عبدالتواب بالاکرزی معین علمی وزارت تحصیلات عالی، کار روی رشته های تعلیم و تربیه را رضایت بخش خواند و گفت که با استفاده از رخصتی های زمستانی که فشارکار در پوهنتون ها کم است، کار روی نصاب و تأسیس ژورنال های بین المللی در پوهنتون ها سرعت بخشیده می شود.
پوهنمل بالاکرزی گفت که با توافق ملی در زمینه تدوین و تجدید نصاب وت داوم کار در این بخش مطابق ارزش های اسلامی و ملی، از فضای استفاده از مضامین کهنه و کمتر مؤثر به فضای مطلوب استفاده از دانش جدید عبور خواهیم کرد و دروازه انتقاد نسبت به نبود نصاب کارا در پوهنتون های کشور نیز بسته خواهد شد.
وی گفت از زمانی که کار روی بازنگری آغاز شده تا کنون 44 رشته تکمیل گردیده و با پایان یافتن کار روی 18 عنوان نصابِ پوهنحی های تعلیم و تربیه تا آخر هفته جاری، 71 عنوان نصاب تکمیل و به منصه اجرا گذاشته می شود.
پوهنوال صدیق الله بارکزی رییس انکشاف برنامه های علمی وزارت تحصیلات عالی، نیز در زمینه چگونگی بازنگری و بحث روی نصاب با حضور کارشناسان نصاب و اعضای مجرب نهاد های تعلیم و تربیه پوهنتون های کشور صحبت کرد و گفت که تا پایان این هفته 18 رشته مربوط به تعلیم و تربیه نهایی می گردد و با این حساب 71 عنوان نصاب بروز شده در خدمت 500 هزار تن محصل دولتی و خصوصی قرار خواهد گرفت.
بارکزی توضیح داد که در هفته جاری کار روی نصاب تحصیلی هشت دیپارتمنت: دری، پشتو، انگلیسی، عربی، ازبیکی، ترکمنی، ترکی و روسی ادامه دارد و بازنگری در رشته های علوم و فرهنگ اسلامی، فقه و عقیده، تفسیر و حدیث، مدیریت آموزشی، مشاوره، روانشناسی عمومی تعلیم و تربیه قبل از مکتب و ابتدائیه، روانشناسی و تعلیم و تربیه عقب مانده های ذهنی، روانشناسی وت علیم و تربیه نابینایان، روانشناسی و تعلیم و تربیه ناشنوایان، و تعلیم و تربیه عمومی در هفته ای که گذشت صورت گرفت.
جلسه بازنگری نصاب تعلیم و تربیه برای 5 روز با اشتراک نمایندگان وزارت های معارف، ارشاد حج و اوقاف، وزارت دولت درا مور شهدا و معلولین و دیگر ادارات ذیربط ادامه دارد.