نکات عمده صحبت های مولوی عبدالباقی حقانی سرپرست وزارت تحصیلات عالی در کنفرانس خبری
نکات عمده صحبت های مولوی عبدالباقی حقانی سرپرست وزارت تحصیلات عالی در کنفرانس خبری:
1- افغانستان یک کشور اسلامی می باشد، همانگونه که در یک کشور اسلامی مسلمانان به مدارس دینی و مساجد نیازمند اند، تا کسانی را تربیه نمایند که نیازمندی های آنان را در این راستا مرفوع سازند؛ همین گونه کشوری مسلمان مانند افغانستان به موجودیت مکاتب و پوهنتون ها نیز نیاز دارد چون مسلمانان به آموزش دینی و دنیایی هر دو ضرورت دارند.
2- وزارت تحصیلات عالی برای معیاری سازی و پیشرفت پوهنتون های کشور روی آماده سازی امکانات لازم کار می نماید.
3- ما تلاش می نماییم که در کشور های دیگر زمینه تحصیل را برای محصلان مهیا سازیم و از تجارب مثبت کشور های پیشرفته استفاده نمائیم.
4- تلاش می نمائیم که برای آنعده از محصلان افغان که در کشور های دیگر مصروف تحصیل می باشند، سهولت های لازم را در بخش های مختلف مهیا و مشکلات شان را مرفوع سازیم.
5- ما هم چنان روی اعزام اساتید و محصلان افغان به کشور های دیگر نیز کار می نمائیم تا از تجارب و کارکرد های مثبت آنان در کشور خویش استفاده نمایند و در کنار آن اساتید و محصلان سایر کشور ها به افغانستان آمده و تجارب شان را با ما شریک سازند.
6- شفاخانه های کادری ما در قسمت وسایل کاری شان با مشکلات مواجه می باشند، ما تلاش می نماییم که برای معیاری سازی و دروس عملی این شفاخانه ها، وسایل و تجهیزات عصری را تهیه نماییم.
7- یک بخش از هدف سفر ما به کشور پاکستان این بود که از مشکلات محصلان افغان که شامل ویزه، موضوعات سرحدی، مالی و موضوع قرنطین آنان می گردید، خود را آگاه نموده و در راستای حل آن تلاش نماییم و این سفر برای ما خیلی مفید تمام شد.
8- در گذشته سکالرشپ ها فروخته می شد و افراد نااهل جهت تحصیل به کشور ها فرستاده می شد که نتایج خوبی در قبال نداشت و گاهی هم این افراد تحصیلات شان را ناتمام گذاشته و باعث ضایع شدند سکالرشپ و به نام افغانستان نیز صدمه وارد می نمودند.
ولی منبعد ما به این بخش توجه جدی می نمائیم و تلاش می نماییم تا افراد مستحق از آن مستفید شوند و این روند صرف از طریق وزارت تحصیلات عالی پروسس خواهد شد و هیچ کشور و یا ارگانی در آن حق مداخله را ندارند هم چنان انتخاب پوهنتون و رشته را نیز وزارت تحصیلات عالی انجام خواهد داد چون اولویت های افغانستان نسبت به کشور های دیگر به خود ما بهتر معلوم است.
9- در گذشته کشور پاکستان به افغانستان سالانه 1000 بورس می داد و در حال حاضر این تعداد به 1500 سکالرشپ رسیده است.
10- آنعده از افغان های که در کشور پاکستان زندگی می نمایند، دروازه های نهاد های تحصیلی کشور به روی شان باز می باشد و در کنار آن تلاش می نماییم که در آن کشور زمینه تحصیلات عالی را نیز مهیا سازیم.
11- قبل از سفر به کشور پاکستان تفاهم نامه تهیه شده بود که به تعقیب آنکشور دعوت سفر را نمودند، در این تفاهم نامه موضوعات مرتبط به اساتید و محصلان ذکر کردیده بود که شماری از مشکلات شان حل گردید.
12- در زمان کرزی و باز با آمدن کرونا به کشور، دروازه های نهاد های تحصیلی بسته شد، ولی این بار بر اثر مشکلات اقتصادی پوهنتون ها بسته می باشند و دیگر اینکه ما روی از میان برداشتن تحصیل مشترک کار می نماییم.
ما روی یک راه را انتخاب خواهیم کرد که هم اسلامی و هم مطابق فرهنگ افغان ها باشد.
13-ما به کشورهای ازبکستان و پاکستان سفرها داشتیم و قرار است به سایر کشورها نیز همچو سفرها داشته باشیم.