400 تن دانش آموزان مکاتب جهت ادامه تحصیل به کشور ترکیه اعزام شدند
نجات، توسعه، بالندگی و پیشرفت افغانستان، به معارف کارآمد و با ظرفیت بستگی دارد.
این مطلب را دکتور عباس بصیر وزیر تحصیلات عالی در محفلی به مناست اعزام 400 تن دانش آموزان مکاتب افغان-ترک به کشور ترکیه ابراز نمود.
در این محفل شاکر وایووت رئیس بنیاد معارف ترکیه در افغانستان، عطاالله واحدیار معین وزارت معارف افغانستان، شماری از نمایندگان مردم در پارلمان و اولیای شاگردان مکاتب افغان- ترک اشتراک ورزیده بودند.
وزیر تحصیلات عالی افغانستان با اشاره به تاریخ روابط دیرینۀ دوستیِ دولت و ملت افغانستان و ترکیه، گفت که همواره فعالیت های سازندۀ کشور دوست ترکیه، مورد اعتماد دولت و ملت افغانستان بوده و طی سال های اخیر مکاتب افغان – ترک تحت حمایت کشور دوست ترکیه با ایجاد فرصت های خوب آموزشی، اسباب تداوم دوستی میان دو ملت را بیشتر از پیش تقویت کرده است.
دکتور عباس بصیر افزود که در حال حاضر نزدیک به هزار تن محصل افغان در کشور ترکیه در حال ادامه تحصیل در مقاطع مختلف و رشته های گوناگون، سرگرم ادامه تحصیل اند و با اعزام محصلان جدید، ما افتخار همکاری های بیشتر تحصیلی کشور دوست ترکیه را داریم.
وزیر تحصیلات عالی با یاد آوری از محدودیت ظرفیت پذیرش جوانان افغانستان در نظام تحصیلات عالی کشور، همکاری کشور های دوست را در زمینۀ گسترش تحصیلات عالی یک نیاز مبرم عنوان کرد و گفت که با اکثر کشورهای دوست روی اعطای بورسیه های بیشتر به جوانان افغانستان در حال گفتگو میباشد.
دکتور عباس بصیر با سپاس گزاری از کشور دوست ترکیه و بنیاد معارف ترکیه در افغانستان گفت که ضمن تقدیر و ستایش از اعزام چهار صد تن دانش آموزان مکاتب افغان- ترک امید واریم تا 50 سیت بورسیه دیگر برای جوانان برتر کانکور سال 1399 افغانستان نیز اعطا کنند. در حالی که شمسیه اول نمره عمومی کانکور سال 1399 شامل این 400 تن اعزام شوندگان است، وزیر تحصیلات عالی خواستار پذیرش بیشتر جوانان افغان از جوانان برتر کانکور سال 1399 از ولایات مختلف به بورسیه های کشور ترکیه گردید.
وی افزود که وزارت تحصیلات عالی به زودی با گشایش پوهنتون اناثیه مولانا جلال الدین محمد بلخی با حمایت کشور ترکیه زمینه جذب قشراناث را بیشتر از پیش فراهم خواهد کرد و همچنین از ایجاد شاخه های پوهنتون های معتبر کشورهای منطقه و جهان در افغانستان نیز به هدف تعمیم ظرفیت و آموزش در کشور نیز استقبال و حمایت می کند.
شاکروایووت رئیس بنیاد معارف ترکیه در افغانستان ضمن خوش آمد گویی به مهمانان برنامه، روابط افغانستان و ترکیه را افتخار آمیز و برادرانه خواند و تأکید ورزید که در آستانه صدمین سال روابط ترکیه و افغانستان قرار داریم و به همین مناسبت طی روز های نزدیک، دفتر معارف ترکیه را برای گسترش روابط آموزشی در عرصۀ توسعه معارف میان دو کشور، در کابل بازگشای خواهیم کرد.
رئیس بنیاد معارف ترکیه در افغانستان با شرح هدف و فعالیت این بنیاد گفت که از میان 4 صد تنی که اعزام می شوند، 322 تن شان پسران و 82 تن شان از جمع بانوان استند. وی افزود" این دختر خانم ها در یک فضای خوب و مصؤن ادامه تحصیل می دهند و با برگشت شان به افغانستان می توانند به خانواده های افغان تجارب شان را انتقال بدهند تا اعتماد خانواده ها برای اعزام فرزندان دختر شان بیشتر شود و ما طی سال های بعدی شاهد اعزام بیشتر دختر خانمها در کنار محصلان پسر به ترکیه باشیم."
عطاالله واحدیار معین وزارت معارف فعالیت مکاتب افغان – ترک را موجب گسترش دانش و بلند رفتن ظرفیت جوانان افغانستان خواند. او از تمام خانواده ها خواست تا در زمینۀ آموزش فرزندان شان با وزارت معارف همکار باشند و همه در قبال پرورش نسل جدید افغانستان اشتراک مساعی و ادای مسؤلیت نمایند.
به گفتۀ صهیب غفاری مسوول هماهنگی بنیاد معارف ترکیه در افغانستان، پس از انتقال مسؤلیت ادارۀ مکاتب افغان-ترک به بنیاد معارف ترکیه در افغانستان، فعالیت این نهاد و ظرفیت پذیرش آن بالا رفت چنان که آمار مکاتب از 12 باب به 25 باب ارتقا یافت و همچنین آمار دانش آموزان از 3 هزار تن به 7 هزار تن رسید.